Jinx, Maradona acoustic

Jinx, Maradona i zagrijavanje za novi album (video)

Muzika - regija Show Time

Zagrebački pop sastav Jinx se ovih dana i mjeseci zagrijava za novi album čiji izlazak očekujemo u proljeće 2017., prvo studijsko izdanje poslije ”Diksilenda” iz 2010. godine.

Prije gotovo šest mjeseci Jinxi su predstavili singl ”Jesmo li dobro?”, prvu pjesmu kojom su najavili novi album, a ovih dana predstavljen je novi broj – ”Maradona”, u kojem se u duetu sa Yayom pojavljuje Davor Gobac, frontmen Psihomodo Popa.

Pjesma odaje prepoznatljivo Jinx raspoloženje, ali otkriva i novi zvučni pečat, koji grupi u novom materijalu daje jedno svjetsko zvučno ime. Riječ je o Marku Saundersu, britanskom producentu, mikseru i snimatelju koji je radio sa nizom svjetskih zvijezda kao što su David Bowie, Nenah Cherry, The Cure, Tricky, Depeche Mode i drugi, a on će miksati cijeli novi album Jinxa.

Broj ”Maradona” je već imao audio promociju, a dok ne dobijemo i video spot, pogledajte i poslušajte akustičnu verziju, koji su Jadranka Ivaniš Yaya i Gordan Muratović Coco Mosquito izveli tokom nedavnog gostovanja na jednom beogradskom radiju.