Josipa Lisac

Josipa priprema niz koncerata za 50 godina na sceni!

Muzika - regija Show Time

Muzička diva Josipa Lisac za Dan zaljubljenih, 14. februara 2017. godine, u beogradskom Sava centru izvodi prvi u nizu koncerata u regionu kojima će proslaviti 50 godina karijere, objavila je agencija Long Play.

Iako je pjevati počela i ranije, godinom zvaničnog početka Josipine karijere označava se 1967., kada je počela pjevati u grupi O’Hara, poslije nazvanoj Zlatni akordi. Jedan od prvih koncerata imali su krajem te godine u beogradskom Domu omladine.

Od festivala u Opatiji 1968. godine i izvedbe pjesme Arsena Dedića “Što me čini sretnom” Josipa počinje graditi svoj unikatni pjevački stil i graditi status zvijezde hitovima kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”…

“U tih 50 godina meni je apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najljepše pjesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973) i autor je dviju rok opera ‘Gubec Beg’ (1975) i ‘Grička vještica’ (1979). Napravio je sve moguće hitove kao ‘Magla’, ‘Danas sam luda’… To su najljepši trenuci, na to sam ponosna”, kaže Josipa.

Cijelo to vrijeme Josipa se konstantno posvećivala pronalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rješenja i sve je to čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom. U kratkoj rečenici: Josipa Lisac nije kao drugi…

Poslušajte jednu od njezinih najnovijih pjesama, ”Riječ koja nas je uvrijedila”, koja je snimljena za aktuelni filmski hit ”Ustav Republike Hrvatske”.