Snake Eater

Tradicionalni godišnji završni koncert Snake Eatera

Muzika BiH Show Time

U subotu 24. decembra 2016. godine, sarajevski metal hard rock bend Snake Eater će zaključiti godinu koncertom u klubu AG, što je za njih već postala tradicija.

24. decembar… zvuči poznato?

Ukoliko ste dugogodišnji ljubitelj Snake Eatera, znate po čemu je ovaj datum poznat: na isti su rođeni Lemmy Kilmister i bubnjar Snake Eatera Sejo. U prevodu, Snake Eater će slaviti rock’n’roll i rođenje bubnjara višesatnim koncertom.

Bend obećava izvođenje svih najvećih hitova karijere, bisove, horska pjevanja, ‘ruke gore’ momente, besplatno slikanje sa Roccom, ali i nekoliko pjesama iznenađenja kojima ćemo odati počast čovjeku bez kojeg bend ne bi zvučao onako kako zvuči – Lemmyiju Kilmisteru.

Za one koji još nisu upoznali ‘glasne i nemilosrdne rock’n’roll ratnike’, evo kratke biografije.

Snake Eater su Mickey Cee – gitara; $ommy Iommi – gitara; Emir – bas; Sejo – bubnjevi; Rocco Rajvosa – vokal, a okupili su se 2010. godine samo s jednim ciljem: vratiti rock’n’roll u BiH na noge i u dane stare slave. Inspiraciju su skupili na mnogo strana (AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead, Vatreni poljubac, Tifa), a svoju energiju ili High Voltage Rock, kako bend naziva svoj zvuk, predstavili su 2011. na live albumu ”Živi otrov”.

Snake Eater live

Krajem 2012. Snake Eater ulazi u studio BHRT produkcije i snima prvi album ”Dabar”, koji su sami izdali početkom naredne godine i za koji su dobili odlične ocjene u specijaliziranim medijima i, što im je još važnije, od brojnih ljubitelja rock’n’rolla.

U 2014. petorka se pridružila najzagriženijim fanovima ‘Zmajeva’, pa su na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bodrili bh. reprezentaciju, a zgode i nezgode sa te jedinstvene avanture opisali su, kako muzičarima i priliči, singlom ”Idemo u Brazil”.

Šta donosi 2015.? Mnogo toga, ako je suditi po dosadašnjem rasporedu. Snake Eater odbija živjeti na staroj slavi i najavljuju novi album 2015. Ovo je bend zapisao na svom fb profilu, ali im nećemo zamjeriti što obećanje nisu mogli ispuniti. Važnije je da od svoje privrženosti onom svom ranom cilju, kada su započinjali, ne odustaju, kao što ne odustaju od svojih tradicionalnih ‘closing’ koncerata.