Futavci

Massimo i Futavci prva imena 5. Mostar Summer Festa

Muzika BiH Show Time

Nakon što su najavili naredno izdanje Mostar Summer Festa za 30. 6. te 1. 7. naredne godine, organizatori su – prihvaćajući trend svih velikih festivala – već krenuli s objavama prvih imena koja čine line-up ovog, petog po redu, izdanja Festivala: prvi headlineri su Massimo i Futavci.

“Sretni smo jer i za ovo izdanje Festa imamo sjajan line-up s imenima koji će, vjerujemo, na Festival privući iznimno velik broj ljudi, kako iz Mostara i Hercegovine, tako i iz Sarajeva, Banja Luke, te ostatka BiH. Prva imena s kojima izlazimo u javnost su genijalni Massimo sa svojim prepoznatljivim stilom te uvijek odlični i zanimljivi Futavci koji će, sigurni smo, postići sjajnu atmosferu svojim nastupom”, izjavili su organizatori nakon današnje objave tih imena na službenoj Facebook stranici Festa.

Futavci su mladi bend koji dolazi iz Sarajeva i koji su se na sceni nametnuli svojom nenadmašnom energijom, pijevnim refrenima, plesnim ritmovima, te društveno angažiranim tekstovima po kojima su prepoznatljivi. Iako njihovu glazbu možemo svrstati pod rock žanr, članovi benda uživaju u koketiranju s glazbenim pravcima kao što su pop, punk, hip-hop, funk i metal, što njihovu glazbu čini prepoznatljivom, a dodaju li se tome još i naglašeni tekstovi, koji na sarkastičan način govore o svakodnevnim životnim temama, jasno je zašto su za tako kratko vrijeme okupili toliki broj fanova.

(FENA) I.B.