FENA Novost: U Sarajevu prezentacija o aktivnostima Energetske zajednice

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-12 07:26:46

U Sarajevu prezentacija o aktivnostima Energetske zajednice

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) – Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač danas će u Sarajevu održati prezentaciju o aktivnostima Energetske zajednice i provođenju Ugovora o Energetskoj zajednici u BiH u 2016. 

Prezentaciji će prisustvovati članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda i Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i drugi zainteresovani predstavnici institucija BiH.

Prezentacija će ponuditi pregled aktuelnih aktivnosti Energetske zajednice, kao i ocjenu realizacije ugovornih obaveza Bosne i Hercegovine, nakon čega je previđeno vrijeme za diskusiju, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Sekretarijat Energetske zajednice osigurava tehničku i pravnu podršku u nadgledanju i provođenju Ugovora o Energetskoj zajednici, te jednom godišnje objavljuje izvještaj o provođenju Ugovora, kojeg predstavlja parlamentima zemalja članica Energetske zajednice.

Energetska zajednica je međunarodna organizacija koja nastoji da razvije energetsko tržište u regiji i da ga integriše u energetsko tržište Evropske unije.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2guW37t