FENA Novost: Isaković na konferenciji o politikama rodne ravnopravnopravnosti

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-12 07:24:37

Isaković na konferenciji o politikama rodne ravnopravnopravnosti

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) – Predsjedatelj Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Isaković danas će u Budvi sudjelovati na dvodnevnoj Regionalnoj konferenciji o unapređenju politika rodne ravnopravnosti na zapadnom Balkanu i u Turskoj.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), u suradnji s Agencijom UN-a za prava žena (UN Women), na Konferenciji će okupiti ključne aktere iz parlamenata, vlada, civilnog društva i međunarodnih organizacija kako bi se razgovaralo o iskustvima u svezi s ispunjavanjem rodnih standarda preuzetih u procesu pridruživanja Europskoj uniji.

Fokus Konferencije bit će na provođenju Istanbulske konvencije o suzbijanju i sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, kao i na potpori parlamentarnih i drugih nadležnih tijela političkom osnaživanju žena i rodnoj ravnopravnosti.

Očekuje se da Regionalna konferencija rezultira formiranjem Regionalne platforme Zapadnog Balkana i Turske za rodnu ravnopravnost, u kojoj bi sve zemlje regije, koje žele ispuniti europske standarde rodne ravnopravnosti, bile pozvane da poštuju ravnopravnost žena i muškaraca, da osiguraju institucionalnu potporu i zaštitu ženskih prava, kao i da osiguraju jake instrumente u primjeni ključnih europskih zakona i normi o rodnoj ravnopravnosti, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2gr4dZD