FENA Novost: Mominah: Gađanje Meke gnusan je kriminalni napad na sveta mjesta muslimana

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-02 14:06:23

Mominah: Gađanje Meke gnusan je kriminalni napad na sveta mjesta muslimana

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) – Gađanje Meke balističkom reketom ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani Abdullah Mominah nazvao je gnusnim kriminalnim napadom na sveta mjesta, neprijateljskim činom i nemoralnim postupkom koji govori o primitivizmu onih koji su ga počinili.

Podvukao je da gađanje zemlje u kojoj se nalaze svetišta, mjesta objave, mjesta prema kojem se u molitvi okreće milijardu i po muslimana, predstavlja provokaciju o kojoj se ne može šutjeti jer u sebi krije opasnost i predstavlja prijetnju za cijeli islamski svijet, vrijeđajući osjećaje muslimana.

Ambasador Mominah tvrdi da izvršioci ovog napada, za kojeg krivi Husi policiju, ne vode brigu o nepovredivosti Meke i svetosti Božije kuće, najavljujući da će im se odlučno suprotstaviti saudijsko rukovodstvo, narod i vojska, saopćeno je iz Ambasade Saudijske Arabije u BiH.

Apelirao je na muslimane da budu jedinstveni protiv zavjere koja se kuje protiv Islama i islamskog svijeta, dodajući da se ovakvim događajima pokušava razbiti muslimanska solidarnost i udaljavanje muslimana od Kraljevine Saudijske Arabije, koja predstavlja jezgro islamskog svijeta.

(FENA) F.F.