AMUS, dodjela godišnjih nagrada

Dodjela godišnjih Amusovih muzčkih nagrada, 14. 12.

Muzika BiH Show Time

U srijedu, 14. 12. 2016. godine, u Gradskoj vijećnici u Sarajevu će biti priređena svečanost dodjele nagrada AMUS-a (Asocijacija muzičkih autora i stvaralaca BiH) za 2015. godinu.

Za najbolja umjetnička dostignuća ostvarena, prikazana ili objavljena tokom  protekle godine, AMUS će dodijeliti sljedeće nagrade: za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne muzike, za promociju muzike naroda u BiH, za muzičku publicistiku i muzikologiju, za autorsko stvaralaštvo u području zabavne/popularne muzike, za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike, za autorsko stvaralaštvo u oblasti instrumentalne muzike, za najboljeg mladog autora i nagradu za životno djelo.

Imajući u vidu da je godinu koja je skoro već iza nas obilježilo dosta zapaženih ostvarenja iz svih pobrojanih žanrova, da su neki mladi autori ozbiljno ‘pokucali na vrata’ prve muzičke lige, pred glasačima koji odlučuju o nagradama bio je vrlo zahtijevan zadatak. Rezultat, dakle, s jednakim nestrpljenjem čekaju i autori i publika u BiH.