FENA Novost: Susret zamjenika ministra sigurnosti BiH i v.d. glavne tužiteljice

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-08 15:43:12

Susret zamjenika ministra sigurnosti BiH i v.d. glavne tužiteljice

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) – Vršiteljica dužnosti glavnog tužitelja Gordana Tadić i dužnosnik Posebnog odjela za ratne zločine Izet Odobašić sastali su se sa zamjenikom ministra sigurnosti Mijom Krešićem, koji je posjetio Tužiteljstvo BiH.

Tadić je informirala zamjenika ministra o radu i rezultatima Tužiteljstva BiH, kao i aktivnostima vezanim za unaprjeđenje rada tužiteljstva, koje su poduzete od kad je preuzela dužnost.

Sudionici sastanka razmijenili su mišljenja o tekućim aktivnostima, okolnostima u kojima djeluje Tužiteljstvo BiH, kao i suradnji s partnerskim policijskim i sigurnosnima agencijama.

– Smatram da Tužiteljstvo BiH, kao uostalom i svaka državna institucija, trebaju biti otvoreni za dijalog s drugim tijelima vlasti i to s ciljem unaprjeđenja učinkovitosti u radu i jačanju instituta pravne države u korist svih ljudi u BiH. To što pojedinci, izvan pravosudnog sustava, insistiraju na određenim pojedinačnim slučajevima može ukazivati da su osobno za njih zainteresirani – kazao je zamjenik ministra Krešić.

– Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Gordana Tadić poručila je da je Tužiteljstvo BiH institucija svih građana naše države i da će intenzivno raditi na procesuiranju svih kaznenih djela iz svoje nadležnosti – saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Sudionici sastanka pozdravili su aktivnosti na jačanju suradnje Tužiteljstva BiH s partnerskim policijskim i sigurnosnim institucijama u BiH i rad na zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2hjPgxJ