FENA Novost: FINconsult i SPIN donirali opremu Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-07 16:25:57

FINconsult i SPIN donirali opremu Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli

TUZLA, 7. decembra (FENA) – FINconsult i SPIN Tuzla su donirali računarsku opremu, školski namještaj i računovodstvene programe za realizaciju nastavnih aktivnosti učenika Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli.

Direktor FINconsulta, doc.dr. Ismet Kalić je kazao da će se oprema koristiti za praktičnu obuku iz predmeta Knjigovodstvo, a učenici će sticati znanja i vještine rada na aplikativnim računovodstvenim programima.

Također je i direktorica softverske kuće SPIN Zikreta Smajlović izrazila zadovoljstvo što će učenici steći praktično znanje i vještine rada u softverskim programima koji se koriste kod velikog broja preduzeća.

– Softverski programi koje smo donirali obuhvataju programe za finansijsko, materijalno i robno knjigovodstvo, te PDV evidencije i plaće – navela je Smajlović.

Svečanosti povodom donirane opreme za Ekonomsko-trgovinsku školu prisustvovala je i predstavnica Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Alisa Memić, stručni savjetnik za obrazovanje.

– Zahvalni smo što smo dobili podršku od dvije vodeće kuće iz oblasti edukacija i izrade softvera, i sigurni smo da će ova donacija poboljšati i unaprijediti kvalitet naše nastave i da ćemo kao rezultat svega imati učenike koji će biti spremniji za tržište rada – izjavila je Larisa Ćustendil, direktorica Ekonomsko-trgovinske škole Tuzla.

FINconsult nastavlja s edukacijama, i u periodu od 13. do 21. decembra ove godine će održati peti ovogodišnji ciklus seminara u okviru kontinuirane edukacije finansijsko-računovodstvene profesije u BiH u šest bh.gradova, saopćeno je iz FINconsulta.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2hj0RsA