FENA Novost: KJKP “ViK” Sarajevo o prijavljivanju broja članova domaćinstva u zgradama

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-27 11:02:53

KJKP “ViK” Sarajevo o prijavljivanju broja članova domaćinstva u zgradama

SARAJEVO, 27. januara (FENA) – KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo saopćilo je danas da ovo preduzeće ne može samovoljno vršiti promjenu broja članova domaćinstava koji žive u objektima kolektivnog stanovanja, odnosno, prijava ili odjava broja članova domaćinstva može se vršiti jedino preko ovlaštenog predstavnika stanara zgrade kolektivnog stanovanja”.

Sve vodovodne cijevi do vodomjera su, pojašnjavaju, u nadležnosti KJKP “ViK”-a, a svi cjevovodi iza glavnog vodomjera su u nadležnosti stanara.

Iz KJKP “ViK” Sarajevo napominju da se promjena broja članova domaćinstva u zgradama kolektivnog stanovanja od 16. augusta 2016. godine a postupajući po Rješenju Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, vrši na osnovu zahtjeva korisnika usluge, uz obavezno priloženu ovjerenu kućnu listu ili ovjerenu izjavu o broju članova domaćinstva korisnika.

Uredbom o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvodnju otpadnih i atmosferskih voda regulisana je prijava promjena na način da je korisnik usluge dužan, da u roku od osam dana od dana nastale promjene, pisanim putem prijavi davaocu usluge svaku promjenu, koja je od uticaja na međusobne ugovorene odnose, naročito ako izvrši promjenu vlasništva, promjenu kategorije potrošača i promjenu koja se odnosi na broj članova domaćinstva korisnika usluge.

Te promjene koje se odnose na korisnike usluge u građevinama sa više stambenih i/ili poslovnih jedinica, obavezan je pisanim putem davaocu usluge prijaviti i upravitelj zgrade. Davlac usluge dužan je prijavljene promjene primjenjivati od slijedećeg mjesečnog obračuna komunalne usluge, saopćeno je iz Službe informiranja KJKP “ViK” Sarajevo.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2ksrv4M