FENA Novost: U srijedu konferencija ‘Finansijski i organizacioni problemi sportskih klubova’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-05 12:20:53

U srijedu konferencija ‘Finansijski i organizacioni problemi sportskih klubova’

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) – Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) u sriijedu, 7. decembra organizirat će konferenciju ”Finansijski i organizacioni problemi sportskih klubova – kako spriječiti gašenje sporta u BiH”.

Na konferenciji će između ostalog biti prezentovana “Analiza poreznih propisa Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske”, dok će predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Zelić prezentovati “Poslovanje fizičkih osoba u sustavu sporta u Republici Hrvatskoj”.

Po riječima generalnog sekretara NSBiH Jasmina Bakovića, konferencija “može biti početak rješavanja otvorenih pitanja, te traženje puteva i modaliteta koji će sportskim kolektivima omogućiti sigurniji status i određene olakšice u kontekstu izvršavanja zakonskih obaveza”. 

– Treba imati u vidu da državne reprezentacije i najuspješniji klubovi predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmičenjima i da su sportski ambasadori koji promovišu našu državu. Zbog toga zaslužuju maksimalnu podršku i razumijevanje nadležnih institucija – kazao je Baković.

Konferencija će biti održana u srijedu na Ilidži.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2gXCCkN