NLV

Nova imena region-scene: NLV Pula (album download)

Muzika - regija Show Time

NLV su acoustic-indie-folk sastav iz Pule, čije ime čine inicijale članova Nikol, Luka & Vedran, a u međuvremenu su postali kvintet koji čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić, Vedran Grubić, Roni Nikolić i Silvio Bočić.

Svoj prvi EP izdali su u proljeće 2014. pod nazivom ”…and who are you?”, za koji su zaslužili ulazak na osmo mjesto liste Top 10 regionalnih izdanja u tada aktuelnom regionalnom Rolling Stone magazinu.

NLV su do sada nastupili na nekoliko poznatih festivala, među kojima su zagrebački Inmusic, Jelen DemoFest u Banja Luci, Rock kamp Orsula u Dubrovniku i Feel So Fine Weekend na Krku.

Singl ”Sisters of the Sun” (april 2016.) objavljen je kao najava njihovog debitantskog albuma jednostavno nazvanog ‘NLV’. Bend ga je na svom Bandcampu pustio za besplatan download do 30. 11., a koncertne promocije zakazao je za početak iduće godine.

NLV o sebi:

Mi slušamo poprilično različitu glazbu. Međutim, zajednička točka u ukusima nam je folk i rock-folk iz ’60-ih godina prošlog stoljeća. Na taj način, na kraju pjesme zapravo ispadnu takve kakve jesu, jer se sve te naše različite preferencije stope u zajednički produkt, a to je naša glazba.

NLV omot

(fotografija benda: Ivana Kujund)