roppongi red

Ima nade za nove bendove – primjer Roppongi Reda

Muzika - regija Show Time

Kako je već posvuda najavljeno, austrijski pionir electro swinga Parov Stelar nastupa 7. 4. u zagrebačkom Domu sportova, a nama je interesantnije nešto više napisati o izabranoj predgrupi na tom događaju, zagrebačkoj trojci Roppongi Red.

Zagrebačka publika nešto bolje poznaje pop electronik sastav Roppongi Red (ime odabrano po poznatom partijanerskom kvartu u Tokiju), jer je prošle godine nastupio u finalu 20. HGF Demo Festivala te se pojavio na na Karlovačko Rock Off festivalu. Svugdje dalje oni su nepoznanica.

Bend su osnovali pjevačica Morana Bing i producent Daniel Šuljić a.k.a. DJ Shullio. Oboje su iz Zagreba, s tim što Šuljić trenutno živi u Beču. I oboje se bave multimedijalnim umjetničkim izražavanjem te su kreativni, autorski temelj Ropponogi Reda. Na stageu im se pridružuje još Stanko Kovačić za bubnjevima, a ovaj zagrebački muzičar, koji je potekao iz grupe Stampedo, isto tako sudjeluje u ‘desetinama raznih projekata’.

roppongi red

Spojeni u trojku, sigurno mogu biti osvježenje na sceni, samo im treba prava promocija. Dakle, prvu veliku upravo su dobili izborom da budu predgrupa na koncertu Parov Stelara, gdje će pred velikim brojem publike moći dokazati da opis da su ”na sceni energični, divlji, ekscentrični i nadasve zabavni, te da svojom mješavinom različitih klupskih stilova i Moraninim intrigantnim vokalom zasigurno mogu privući ljubitelje synth popa i elektronike”.

Obilježavajući prvu godišnjicu na sceni, Rapponogi Red je krajem prošle godine objavio videospot za singl ”Sladak kao ti”. Režirao ga je renomirani Radislav Jovanov Gonzo, koji je ostvario ideju da u prostoru zagrebačkog Muzeja iluzija  spoji energičnost i ekscentričnost benda sa sa dinamičnom melodijom pjesme.