FENA Novost: Otorena izložba fotografija učenika devetih razreda, srednjoškolaca i studenata

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-23 14:07:05

Otorena izložba fotografija učenika devetih razreda, srednjoškolaca i studenata

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) – Fondacija “Izvor nade” danas je, u povodu Dana državnosti BiH, upriličila otvorenje izložbe fotografija čiji su autori učenici devetih razreda, srednjoškolci i studenti.

Predstavljene fotografije rezultat su fotokonkursa kojeg je Fondacija organizirala od 5. do 18. novembra s ciljem da mladi iz BiH ponude svoje viđenje naše zemlje u povodu Dana državnosti.

 – Iako Fondacija “Izvor nade” ove godine stipendira skoro 300 srednjoškolaca i studenata, mi smo odlučili raspisati fotokonkurs kako bismo mladima ponudili mogućnost da na kreativan način pokažu svoje viđenje naše zemlje. Veliki broj prijava na fotokonkurs govori da smo u tome i uspjeli – kazao je direktor Fondacije “Izvor nade” Tarik Agetović.

Na fotokonkurs je pristiglo više od stotinu fotografija iz različitih dijelova BiH, koji ističu prirodne ljepote, kulturne i nacionalne spomenike, državnost i jedinstvenost naše zemlje.

Najboljim učesnicima fotokonkursa dodijeljeni su certifikati za učešće te novčane nagrade, za prvo mjesto 100KM, drugo 75KM i treće 50KM.

U kategoriji “Deveti razredi” najboljima su proglašene fotografije Džejlana Kišmetovića iz Bužima, Dene Duraković i Hene Šehić iz Sarajeva.

U kategoriji “Srednjoškolci” prvo mjesto osvojio je Ajnur Dikedžić iz Maglaja, drugo Ćamil Katica iz Tešnja, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Marinu iz Novog Travnika.

Davud Topalović osvojio je prvo mjesto u kategoriji “Srednjoškolci stipendisti Fondacije ‘Izvor nade'”, dok je Berina Omerašević osvojila prvo mjesto u kategoriji “Studenti stipendisti Fondacije ‘Izvor nade'”.

Izložba fotografija bit će postavljena do 10. decembra u Studentskom domu “Izvor nade”.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2f6c834