FENA Novost: U BiH povoljni uvjeti za vožnju, umjeren promet vozila

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-23 14:07:22

U BiH povoljni uvjeti za vožnju, umjeren promet vozila

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) – U većem dijelu Bosne i Herdegovine danas se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila. Vozači se podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH. 

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-6 Stolac-Ljubinje, M-4 Teslić-Kotor – Varoš, M-18 Tuzla-Ugljevik, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralni put M-17 u Bosanskom Šamcu. 

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Semizovac-Ilijaš, danas i sutra od 08 do 16 sati, na snazi je obustava saobraćaja na dionici Donja Vogošća-Malešići (od pružnog prelaza Donja Vogošća 1 do mosta na rijeci Bosni). Alternativni pravci su Donja Vogošća-Karaula-Malešići i autoput A-1 Jošanica-Podlugovi. 

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja  i dalje traju radovi na području Hrvatske, tako da se upozoravaju vozači na moguća duža zadržavanja. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.  

Zbog radova u Hrvatskoj, u petak 25.novembra, u periodu od 07 do 18 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja na graničnom prijelazu Orašje-Županja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.

http://ift.tt/2foumrE