FENA Novost: Osmanović-Coe: Obnova sportske infrastrukture za nove prilike mladih talenata

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-22 12:20:03

Osmanović-Coe: Obnova sportske infrastrukture za nove prilike mladih talenata

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) – Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović sastao se danas s predsjednikom Svjetske asocijacije atletskih federacija (IAAF) Sebastianom Coeom i čelnikom Evropske atletske asocijacije Sveinom Arne Hansenom.

Sastanku je nazočilo i uže rukovodstvo Atletskog saveza BiH predvođeno predsjednikom Suadom Kaknjom.

Ministar Osmanović kazao je da je povod posjete bio obilježavanje 20. godišnjice održavanja Atletskog mitinga solidarnosti.

Naglasio je da je susret bio prilika da se visoka delegacija upozna o problemima koje ima Atletski savez BiH, a posebno o domaćim terenima koji nisu zadovoljavajući.

– Razmijenili smo iskustva i dobili obećanja da će naši gosti učestvovati u nekim projektima, prije svega Olimpijski stadion Koševo i staza koja je u nezadovoljavajućoj poziciji, pokuša osposobiti da bi bila dostupna našim atletičarima – poručio je Osmanović.

Sebastian Coe je istakao da je tema razgovora bila budućnost atletike u BiH.

– Danas obilježavamo godišnjicu Atletskog mitinga koji je održan 1996. godine. Spomenuli smo potrebu renoviranja sportske infrastrukture za stvaranje novih prilika  mladim talentima u BiH – dodao je Coe.

Naglaso je da razgovori s bh. kolegama nisu bili samo sastanak nego početak dijaloga.

– Ono što mi treba da zagovaramo jeste da sport ne bude samo sport već da bude životni izbor i stil – zaključio je Coe.

Čelnici svjetske i evropske atletske federacije jučer su doputovali u glavni grad Bosne i Hercegovine i posjetili Olimpijski muzej.

(FENA) L.A.