Kurt Cobain, strip

Ko je ubio Kurta Cobaina?

Muzika - svijet Show Time

Na svjetskom tržištu se pojavio strip o frontmanu Nirvane, karizmatičnom pjevaču i ikoni grunge scene, koji se ubio 1994. – a strip je intrigantno nazvan ”Who Killed Kurt Cobain?”.

To je priča koju kazuje Kurtov imaginarni prijatelj Boddah, u kojoj pratimo život Cobaina i njegovo upoznavanje Courtney Love, scene s Nirvaninih svirki i legendarni MTV Unplugged koncert, te pjevačevo mentalno stanje i okolnosti koje su dovele do samoubistva.

Sinopsis knjige glasi: Najlegendarniji pjevač / tekstopisac svoje generacije, Kurt Cobain, ostavio je fenomenalan opus, legije obožavatelja i misterije… oproštajno pismo upućeno Boddahu.

Nagrađivani kreator Nicolas Otero autor je stripa urađenog na temelju francuskog romana ”Le Roman de Boddah” Heloise Guay de Bellissen, a njegova adaptacija – isključivo plod mašte – pripovijeda stvarne događaje iz Cobainova života.

“Kroz oči Boddaha, čitatelji će dobiti cjelovit uvid u uspone i padove najveće ikone modernog rocka, od tamnih klubova Seattlea do svjetala svjetske scene… i sve tjeskobe, užase i uzbuđenja koje ćete iskusiti u ovoj zadivljujućoj grafičkoj priči”, najavio je izdavač.

(izvor: NME)

https://www.youtube.com/watch?v=_QPB-He3yBo