TrackR

Mali i jeftini čuvar vašeg auta

21. vijek Tehnologija

Jeste li ikada izgubili svoj automobil na parkiralištu? Događa se. Kada obavite posao, nemate pojma gdje je na velikom parkingu.

Neki skupi modeli imaju i skupi GPS za praćenje automobila, ali velika većina to sebi ne može priuštiti. No, nedavno je smišljeno vrlo praktično i jeftino rješenje – maleni uređaj koji radi u konekciji sa smartphonom, a nazvan je TrackR.

Nakon što instalirate besplatnu TrackR aplikaciju na svoj mobitel, minijaturni uređaj smjestite negdje u automobil i to je to. Ako vam se dogodi problem iz uvodne rečenice, na telefonu dodirnite ikonu aplikacije, a ona će vam pokazati lokaciju automobila. Budući da se može dogoditi da vam ga i ukradu – TrackR će vam i tada pomoći da ga locirate, pa se zbog toga preporučuje da uređajčić postavite na neko skriveno mjesto (recimo pod tepih u prtljažniku).

Nije samo automobil nešto što ćete jednom možda tražiti. TrackR možete zakačiti na bilo šta što povremeno (ili često) zagubite, kao što su ključevi, novčanik, razni gadgeti i slično. Jedino vam neće pronaći telefon na kojem imate aplikaciju.