East Time Sarajevo

Nova imena region-scene: East Time (Sarajevo)

Muzika BiH Show Time

Sastav East Time, čiji članovi dolaze iz Sarajeva i Foče, osnovali su 2008. godine pijanista Veljko Mastilo i basista Nemanja Kostić.

Nakon nekoliko postava i duže pauze u radu, East Time je 2014. formira postavu koju, pored spomenutih muzičara, danas čine vokal Jovana Kostić, gitarista Strahinja Kostić i bubnjar Safer Ahmetspahić.

Stil njihove muzike se opisuje kao fussion, nastao pod uticajem bluesa, soula i jazza, a zanimljivo je da imaju i svoj side-off sastav nazvan Majstorsi.

– U oba benda sviraju isti ljudi, samo što su Majstorsi klupski bend koji svira obrade drugih grupa po klubovima u Sarajevu i okolini, a East Time je isključivo autorski i primarni bend za članove, – objašnjava Nemanja Kostić.

Prvo prefesionalno snimanje grupa je obavila u studiju Longplay kod Mahira Sarihodžića u Sarajevu, gdje je nastavila snimanje i ostalih pjesama za svoj prvi album. Za njega je urađen i najavni video spot za pjesmu ”Trag u kalendarima”, a bude li sve po planu, do kraja godine će biti snimjena još dva spota. Prvi od njih, za pjesmu ”Sinatra”, već je najavljen u realizaciji Muzičke produkcije JS RTV BiH, pa njegovu premijeru uskoro možemo očekivati u emisiji ”Top 15” BH Televizije.