FENA Novost: Lišen slobode zbog krađe mobitela

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-07 11:25:54

Lišen slobode zbog krađe mobitela

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) – Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) jučer su lišili su slobode J.D., rođenog 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

J.D. je 5. novembra na tramvajskom stajalištu “Otoka”, općina Novi Grad Sarajevo, od nepoznate ženske osobe ukrao mobilni telefon, koji je kod J.D. pronađen i oduzet.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.D. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti J.D.

Razbojništvo nad Kinezom 

U nedjelju su u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad L.O.M. iz Kine, od kojeg su uz upotrebu fizičke snage otuđili određenu sumu novca.

Razbojnici su Kinezu nanijeli lakše tjelesne povrede, a zatim pobjegli.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Pronalazak oružja kod Š.E.

Policijski službenici su u nedjelju u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznake J56-M-600, kojim je upravljao Š.E., rođen 1978. u Gacku, nastanjen u Mostaru.

Prilikom pregleda kod Š.E. je pronađen i oduzet pištolj marke “lic walther”, cal. 7,65 mm, s okvirom i sedam metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. ZONDINOIM-a, Š.E. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv Š.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Privremeno oduzimanje motornog vozila

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS u subotu, 5. novembra su u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, iz saobraćaja isključili B.R. iz Sarajeva, koji je zatečen da prije sticanja prava na upravljenje motornim vozilom, upravlja putničkim motornim vozilom marke “opel astra”, reg. oznake K86-E-389.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je B.R. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona.

Pošto se dosad izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je B.R. nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od B.R. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo.

To vozilo je do okončanja prekršajnog postupka deponovano na depou MUP-a KS u Butmiru.

Devet saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno devet saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 30 vozača, deset osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

(FENA) L.A.