FENA Novost: MUPKS – Razbojništvo u ‘Klasovoj’ prodavnici uz prijetnju nožem

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-04 12:42:08

MUPKS – Razbojništvo u ‘Klasovoj’ prodavnici uz prijetnju nožem

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) – Nepoznata osoba u četvrtak  je u 17.10 sati u Ulici 24. juna, općina Vogošća, izvršila krivično djelo razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Klas”, kada je uz prijetnju nožem ukrala određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rješavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Saobraćajna nezgoda

U četvrtak  u 12.20 sati u ulici Kobiljača, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Došlo je do sudara putničkog  vozila marke “mercedes”, reg. oznake 084-M-089, kojim je upravljao H.H. (1958) iz Fojnice, nastanjen u Sarajevu i putničkog vozila marke “peugeot 607”, reg. oznake BG-1009 DK, kojim je upravljao K.R. (1986.godine) iz Sjenice, gdje je i nastanjen.

H.H. je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, dok su K.R. i putnica iz vozila “mercedes” N.S. zadobili lakše tjelesne povrede.

O ovoj saobraćajnoj nezgodi obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS).

Stanje u saobraćaju – Za 24 sata 55 saobraćajnih nezgoda

Tokom prethodna 24 sata na području KS dogodilo se ukupno 55 saobraćajnih nezgoda, od čega  50 sa materijalnom štetom i pet sa nastradalim osobama. Jedna osoba je povrijeđena teže, a šest osoba lakše. 

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 24 vozača, sedam osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

 

(FENA) D.V.