FENA Novost: ZDK – U proteklih sedam dana vozačima izdato 3.686 =?utf-8?Q?prekr=C5=A1ajnih?= naloga

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-01 00:24:56

ZDK – U proteklih sedam dana vozačima izdato 3.686 prekršajnih naloga

ZENICA, 1. novembra (FENA) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u posljednjoj sedmici  oktobra vršili pojačanu kontrolu vozača i vozila na području tog kantona.

Sedmodnevna akcija policije na cestama u Zeničko-dobojskom kantona pokazala je da je od 3.739 kontrolisanih vozača njih više od  90 posto napravilo prekršaje koji nisu u skladu sa zakonskim normama u saobraćaju.

Policijski službenici izdali su čak 3.686 prekršajnih naloga, i to za 3.303 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila,  za 153 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, za 60 vozača zbog nepropisnog preticanja, te za 54 vozača zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima.

Policija je spriječila 44 vozača da upravljaju neregistriranim vozilima, 40 vozača da upravljaju tehnički neispravnim vozilima, a čak 24 osobe su spriječene  da  upravljaju vozilima bez položenog vozačkog ispita. Također,   otkriveno je osam vozača koji su upravljali vozilima pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima.

 – Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti sa navedenim aktivnostima te drugim ciljanim aktivnostima  kako bi se sigurnost  saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na što veći nivo, a počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali –  saopćeno je  iz Odsjeka za odnose s javnošću policije MUPZDK-a.

 

(FENA) D.V.