FENA Novost: Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Microsoft ozvaničili nastavak saradnje

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-28 17:35:32

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Microsoft ozvaničili nastavak saradnje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) – Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i direktor Microsofta BiH Omar Krivošija potpisali su trogodišnji ugovor između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i bh. konzorcija koji čine kompanije Sys Company, Teamwork i Lanaco, o licenciranju microsoftovih proizvoda u institucijama Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH i kompanija Microsoft potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti radi razvoja informacionog  društva u BiH, što je današnjim obnavljanjem ugovora ponovno i potvrđeno.

Jusko je izjavio da ugovor s Microsoftom svjedoči o opredjeljenju da se u radu institucija Vijeća ministara koriste savremena tehnološka rješenja koja će pomoći modernizaciji radnih procesa u organima državne administracije, što je u cilju evropskih integracija preporučeno i od Evropske unije svim javnim institucijama radi smanjenja troškova, poticanja inovativnosti i ubrzanja procesa.

Krivošija je rekao da će ugovorom biti obuhvaćeno 60 institucija kojima će Microsoftovi moderni servisi zasigurno pomoći u optimizaciji poslovanja, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 

(FENA) D.V.

http://ift.tt/2gyK34c