Freddie Mercury

Najveća tajna Freddia Mercuryja još neotkrivena

Ludometar Zanimljivo

Znajući da mu se primiče kraj, i prije nego što je 24. 11. 1991. preminuo, legendarni Freddie Mercury nije želio da se zna mjesto nalaska njegove urne sa pepelom, pa je tajnu povjerio Mary Austin, ženi sa kojom je pet godina bio u vezi i koju je smatrao ljubavlju svog života.

Svoju bivšu zaručnicu je testamentom obavezao da se pobrine za pepeo, ali da nikada javno ne objavi šta je sa njim uradila. Mary je do dana današnjeg uspjela sačuvati tajnu, pa čak i od njegovih roditelja i životnog partnera frizera Jimmyja Hatona.

Veza između Freddia i Mary započela je početkom 1970-ih godina, a do raskida je došlo kada je Freddie upoznao američkog producenta s kojim je započeo romansu. Usprkos tome, ostali su jako bliski i do kraja života smatrao ju je najboljim prijateljem.

Mary je testamentom naslijedila Freddijevo imanje u zapadnom Londonu vrijedno 20 miliona funti, te 9 miliona funti u novcu. Kada je umro, ona je zapala kako u emotivnu, tako i u fizičku krizu boreći se sa nizom bolesti.

Za one koji vjeruju u više sile – Mary je izjavila kako je dobila upozorenje od Mercuryja da će kuća biti mnogo veći izazov nego što ona misli. Kako kaže, zahvalna mu je na tome, jer se ubrzo susrela sa ogromnom ljubomorom. Oni koji, pak, ne vjeruju u takve stvari, sami će zaključiti da je 29 miliona uvijek razlog za veliku ljubomoru.