FENA Novost: Ramić: Sa 50.000 KM podržat ćemo izgradnju vodovoda u mjesnoj zajednici Krtova 1

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-12 15:55:31

Ramić: Sa 50.000 KM podržat ćemo izgradnju vodovoda u mjesnoj zajednici Krtova 1

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) – Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica s 50.000 KM podržat će izgradnju vodovoda u mjesnoj zajednici Krtova 1, a uskoro počinje i obnova pet stambenih jedinica, izjavio je resorni ministar Edin Ramić, koji je danas posjetio povratnike srpske nacionalnosti u mjestima Panjik i Krtova 1 u općini Lukavac.

Značajnu podršku Ministarstvo će, istakao je, dati i radu nevladinim organizacijama koje rade na povratku ljudi u svoje prijeratne domove na području općine Lukavac i afirmaciju mladih u ovim krajevima, gdje živi više od dvije stotine povratnika.

U okviru posjete upriličen je i sastanak ministra s predstavnicima mjesnih zajednica Panjik i Krtova1 s ciljem da se pronađe najbolja mogućnost za realizaciju i drugih projekata kroz koje će povratnici u ovim mjestima stvoriti uvjete za bolji život.

Predsjednik mjesne zajednice Krtova1 Rajko Ćosić zahvalio se na ministrovom zalaganju i radu, istaknuvši da je ovo prva posjeta nekog funkcionera s višeg nivoa vlasti koji je posjetio povratnike u Lukavcu. Oni su se počeli vraćati u svoje domove još prije dvadeset godina, odmah po završteku rata, saopćeno je iz Federalnog ministaratva raseljenih osoba i izbjeglica.                                                                                                  

(FENA) M.B.