FENA Novost: Tuzla – Ansambl „Iskre“ 3. decembra organizira koncert „Muzički most“

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-28 16:36:21

Tuzla – Ansambl „Iskre“ 3. decembra organizira koncert „Muzički most“

TUZLA, 28. novembra (FENA) – U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 3. decembra održat će se  godišnji koncert Ansambla „Iskre“ pod nazivom „Muzički most“.

Riječ je o tradicionalnoj kulturno-umjetničkoj manifestaciji u sklopu koje će ovoga puta biti priređena i izložba „Ogledala“ autorice Sanje Milivojević – Ribić (Srbija), nekadašnje članice Ansambla „Iskre“.

– Godišnji koncert dolazi kao kruna svih aktivnosti Ansambla „Iskre“ iz Tuzle tokom 2016. godine, a ujedno nastavljamo tradiciju druženja i uveseljavanja lijepom pjesmom i dobrom atmosferom naših sugrađana – kaže za Fenu Azra Aganović Bektašagić, članica Ansambla „Iskre“.

Gosti koncerta bit će klarinetist Emir Nuhanović i harmonikaš Nedim Čitaković (BiH), flautistica Sanja Stijačić (Srbija) i pijanist Bartolomej Stanković (Hrvatska), te članovi Plesnog studija „Sandoval“ iz Tuzle.

Koncert Ansambla „Iskre“ u subotu počinje od 19 sati, dok će u 18 sati biti otvorena izložba „Ogledala“.

Generalni pokrovitelj kulturno-umjetničke manifestacije je Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti iz Sarajeva, a ulaz za posjetioce je besplatan.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gzzx99