Sajam knjige Banjaluka

Banjaluka: Počeo 21. međunarodni sajam knjige

Čitam Cooltura

Međunarodni sajam knjige bit će održan od 13. do 19. septembra u Banjoj Luci u organizaciji “Glasa Srpske”.

Dolazak na Sajam, prema najavi organizatora, potvrdile su izdavačke kuće iz zemlje i regiona, među kojima su “Laguna”, “Kreativni centar”, “Dereta”, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, “Obodsko slovo”, “Begen”, “Pčelica”, “Globosino” i mnoge druge.

Također, ono što je novost u odnosu na prethodne godine je to da će se prvi put na sajmu predstaviti izdavačka kuća “Filip Višnjić” iz Beograda.

Neki od novih naslova ove izdavačke kuće koje će imati priliku da kupe i posjetioci sajma u Banjoj Luci su “Silazak u samoću” Đorđa Sladoje, “Osim jedne stvari” Radomira Andrića, “Ustanak evropskih naroda” Dijega Fuzara i mnoga druga izdanja domaćih i stranih pisaca.

Kada su u pitanju promocije, najavljeno je da će Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo 16. septembra organizovati dodjelu nagrada i promociju triju najboljih romana s književnog konkursa “Zlatna sova”.

Ovo je samo dio bogatog programa koji očekuje sve one koji posjete  Sajam knjige, na kojem će biti dodijeljene i tradicionalne nagrade.

(Fena)