PS4 pro

Novi Playstation PS4 Pro

21. vijek Tehnologija

Prema izvještaju britanske agencije za praćenje biznisa vezanog uz videoigre i publikacije, objavljenom početkom ove godine, samo na ovom tržištu vrijednost industrije iznosi skoro 4,2 milijarde funti, odnosno 5 milijardi eura godišnje. Za ilustraciju, otprilike upravo toliko iznose ukupne strane investicije u BiH u periodu od 1994 do 2008.

Zato nije nikakvo čudo da se na tržištu video igara stalno vodi rat između najvećih proizvođača.

Japanski Sony upravo je predstavio u New Yorku PS4 Pro i novi standardni PS4, tanju i lakšu verziju novog Playstationa. Novi uređaj će biti dostupan od 15. 9. po cijeni od 299 dolara, dok će PS4 Pro, koji ima jaču grafiku i brži procesor, doći u trgovine 10. 11., a cijena će mu biti 399 dolara.

PS4 Pro podržava najnoviju grafičku tehnologiju preko 4K rezolucije koja omogućuje veću rezoluciju s oštrijim i boljim detaljima, kao i preko High Dynamic Rangea (HDR), koji čini da objekti na ekranu izgledaju sličnije načinu na koji vidimo u stvarnom svijetu.

Većina igara za originalni PlayStation 4, koji je prodan u 43 miliona primjeraka otkad je pokrenut krajem 2013. godine, moći će se igrati i na novoj Pro verziji, objavio je Sony.

Neki proizvođači već rade zakrpe kako bi njihove igre mogle iskoristiti sve nove mogućnosti koje pruže PS4 Pro, a nove konzole Microsoftovog Xboxa i Nintendovog Wii U najavljene su za sljedeću godinu.

1 razmišljanje na “Novi Playstation PS4 Pro

Komentari su zatvoreni.