Muzičari sa najviše odjeće u ormaru

Muzičari sa najviše odjeće u ormaru

Jedi moli voli Ludometar Zanimljivo

Pjevačica iz Makedonije Esma Redžepova, poznata kao Queen of World Gipsy Music (titula koju je dobila 1976. godine) i koju je američka organizacija National Public Radio uvrstila među 50 najvećih vokala u svijetu, udala se 1968. godine za svog menadžera Stevu Teodosievskog (1924. – 1997.). Par nikada nije imao vlastitu djecu, ali u svijetu su se proslavili kao odgajatelji 47 napuštene ili siromašne djece, kojima su osigurali dom i obrazovanje.

Esma je postala poznata i po svom jedinstvenom smislu za modu, pojavljujući se u javnosti uvijek sa upečatljivim nakitom i šarenim turbanima, a zabilježeno je da je skupila kolekciju od preko 300 turbana.

Sličan primjer zabilježen je i u Americi.

R&B/soul pjevač i autor Otis Redding poginuo je u avionskoj nesreći 10. 12. 1967. (imao je 26 godina!), a samo tri dana ranije završio je snimanje pjesme koja ga je označila – “(Sittin’ on) The Dock of the Bay”. Tek poslije njegove smrti javnost je saznala da je ovaj vrlo komercijalni izvođač bio veliki filantrop, koji je pomagao ugroženoj djeci, ali i veliki hedonist – imao je 200 odijela i čak 400 pari cipela.

Otis Redding Foundation