biljana-obradovic-bixy

Bixy, pop pjevačica koja (još) nije zvijezda, ali jeste heroina

Glas.ba RTV Intervju

Rođena je 1982. u Kraljevu, živi i radi u Beogradu, muzički je školovana od osnovne škole do Akademije, svira brojne instrumente, piše pjesme na više jezika, ali više od svega Biljanu Obradović Bixy izdvaja energija i predanost bez premca.

Prvi album ”Neuništiva” izdala je za PGP 2008. godine, nedugo poslije završetka Muzičke akademije, a za drugi, prigodno nazvan ”Druga priča”, skupila je sva svoja prethodna i interesantna autorska, muzičarska, pedagoška i životna iskustva.

Na jednoj strani su njene pjesme, pop sa primjesama raznih stilova po kojima istražuje jedna vrlo znatiželjna autorica, ali drugi dio Biljanine priče je fantastična predanost i količina energije koja je bez presedana.

Sve u svojoj karijeri vodi sama i to ne površno, tako da se čini kao da iza sebe ima veliki tim profesionalaca za promociju, marketing, organizaciju, produkciju, sve one nevidljive, ali neizbježne stvari u karijeri muzičara sa ambicijama.

Provedite 20 minuta sa Biljanom Obradović Bixy, da upoznate autoricu i pjevačicu koja (još) nije zvijezda, ali može biti primjer i heroina, posebno za žene u muzici.