Kandžija i Gole žene, foto Sasa Huzjak

Deset godina Kandžijinog bičevanja

Muzika - regija Show Time

Malo je izvođača koji tako privlače pažnju publike, a nisu mainstream, kako je slučaj sa osječkim reperom Kandžijom. Odgonetka: uvijek dinamični i zabavni koncerti i žestoka ekipa Golih žena iza njega.

Kandžijin bend postoji od 2005., kada je imao skromniji format samo s bubnjevima i basom. Od  tada Stjepko Galović aka Kandžija uvećava svoje društvo ”ljubitelja domaće rakije”, te njegovu vjernu muzičku pratnju, Gole žene, danas čine: Matej Huljev (Darkan Kingić), Tomislav Došen (Toxara), Goran Pavlović (Funky G), Slaven Tušek (DJ Pips), Mario Majkić (Midi Cobain), Filip Mesarić (Divlja Baranja) i Ognjen Zečević (Egoless).

Aktuelni studijski album  za Universal Music Hrvatska ”Nema labavo” izdali su u decembru 2015. i obilježilo ga je nekoliko singlova, ”Crkva”, ”Mače”, ”Đuro”, ”Ja se zovem”, ”Fiš”, ”Pištolj” ft. Goran Bare.

Album su predstavili uživo koncertima diljem Hrvatske i regije, uz najveću promociju u zagrebačkoj Tvornici kulture, u proljeće 2016., a sada najavljuju za sebe vrlo poseban događaj – 22. 12. će održati koncert u osječkom klubu Epic, na mjestu gdje je sve krenulo i kao prvu jubilarnu rođendansku feštu – u povodu deset godina od pojave Kandžijinog prvog demo materijala.

Kao predgrupu pozvali su trap sastav High5, najavljujući i nekoliko specijalnih gostiju, koje ostavljaju kao iznenađenje. Da će u svakom slučaju biti uobičeno veselo podsjeća snimak iz Tvornice.