Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Ispod čekića 2018 (1): Sara Renar, As I Fall, Lika Kolorado

Sara Renar, As I Fall, Lika Kolorado

Famozna zagberačka kantautorica Sara Renar prva zvanično najavljuje novi album u 2018., banjalučki metalci As I Fall imaju novi singl, a indie rock sastav Lika Kolorado još jednim singlom najavljuje svoj skorašnji debitantski album.

Nakon što je treći album Sare Renar ”Tišina”, koji se pojavio na izmaku 2016. godine, u brojnim izborima proglašen za jedno od najupečatlhivijih izdanja u regionu, zagrebačka kanatautorica najavljuje novi album ”Gdje povlačiš crtu?”, kao live konceptualno izdanje.

Riječ je o snimku glazbeno-scenskog performansa, koji će se pojaviti 17. 1. 2018., na godišnjicu prve izvedbe u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti i koji nije završio kao jednokratni događaj, već je imao niz izvedbi u Hrvatskoj i regiji, zavrijeđujući tako da ostane zabilježen i na vinilnom albumu.

Sara Renar: ”Ovo djelo nije pop album – nema singlova, neće se snimati spotovi, vrtjeti na televiziji u sklopu zabavnog programa, a po svoj prilici ga neće ni telekomunikacijske kompanije uzeti za reklamu. Sasvim sigurno neće reklamirati pivo. Ono što ovaj album jest je vožnja. Namjera ovog djela je dotaknuti negdje dublje. Rasplakati, nasmijati, možda čak i iznervirati, i tko zna, možda još koji put okrenuti strane i zavrtjeti ploču iznova. Ja ne znam gdje povlačim crtu, zato se ovom temom zadnjih godinu dana i bavim. A vi, gdje vi povlačite crtu?“.

As I Fall, metalci iz Banja Luke, pobjednici Zaječarske gitarijade 2010. i bend koji je skupio značajna festivalska iskustva (Demofest, UFO, ex-Yu Wacken, Exit), ovu 2018. su započeli novim videom za singl ”Humanity’s Ened”.

Izdanje su potpisali Dražen Kecman (gitara, miks i produkcija), Nikola Mijović (gitara i prateći vokal), Sandro Fazlinović (vokal), Miroslav Golubović (bas) i Aleksandar Zrnić (bubnjevi).

Zagrebački indie band Lika Kolorado ranije je objavio singlove ”Kralj”, ”Smiješ zaurlat” i ”Sigurno”, a najnoviji ”Samuraj” finalna je najava debitantskog studijskog albuma koji se može uskoro očekivati.

Liku Kolorado, na sceni od jeseni 2015. godine, čine Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitare), Pavle Gulić (bubanj) i Ana Jelić (bas gitara).

Ostavi komentar