News: Luminize, Bajan, Gorillaz, Boss, Psihomodo, Voland Le Mat

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Predstavljamo šest novih singlova koji su se pojavili tokom minule sedmice: neki su noviteti, neki vrlo netipični za autore, a neki u novoj verziji predstavljaju ranije radove.

Pored pjesama koje smo već predstavili u posebnim objavama – ”Budi sretna” Igora Durakovića, ”Never Give Up” Dalal Midhat, ”U polusnu” sarajevske rock grupe Starbridge i “Koji s vjetrom pjevaju“ Lačnog Franza – iz nove produkcije izabrali smo još šest zanimljivih izdanja.

Počinjemo sa ženskim pop-rock kvartetom Luminize, koji predstavlja svoj ‘Akustika Session’ serijal, u obliku digitalnog EP i video izdanja. Riječ je o live-akustičnim snimkama četiri odabrane pjesme, koje su djevojke snimile u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark te ih na taj način predstavile u nešto drugačijem obliku, a uključuje i obradu pjesme ”Vertigo” grupe Elemental.

Sve četiri pjesme danas su se pojavile kao EP izdanje na Deezeru, a izvedbe će biti dostupne i u obliku video serijala i prvi u nizu je spot za pjesmu “Glavni lik”.

Luminize su zanimljiva priča. Sestre Marcela (vokali & gitara) i Matilda (gitara), te Tea (bas) i Irena (bubnjevi) rodom su iz jadranskog gradića Crikvenica i zadnjih nekoliko godina žive u Holandiji, u Hagu, odakle grade svoju internacionalnu karijeru. Sudeći po rasporedu desetak koncerata koje će u naredno vrijeme izvesti u toj zemlji, dobro im ide.

Zdravko Bajan: Prisjećam se onog ljeta

Splitski kantautor Zdravko Bajan, kao samostalni izvođač uglavnom se previše ne eksponira iako je na sceni duže od 20 godina i mogao je biti ‘slavniji’ kao autor autor hitova “Sunčan dan” i “Ludo zaljubljen” iz opusa Nene Belana.

Bajan, kojeg smo već predstavili ranije, radi na svom novom albuma i predstavlja još jedan najavni singl, pjesmu “Prisjećam se onog ljeta”, ispovjedno-nostalgičarske teme.