News: Luminize, Bajan, Gorillaz, Boss, Psihomodo, Voland Le Mat

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Gorillaz-Little-Simz

Gorillaz: Garage Palace

Znameniti album ”Humanz” dobio je deluxe tretman, najprije kao digitalna verzija sa 26 numera (među kojima je šest novih), a danas je stigao i super deluxe vinilni box set.

Izdanje je potpuno otkačeno – sadrži čak četrnaest 12-inčnih različito obojenih vinila (i isto toliko pjesama) u pojedinačnim omotima. Tu su sve pjesme sa ”Humanza”, kao i dodatne, od kojih većina još nije objavljena. Set uz knjigu od 54 stranice sa Gorillaz crtežima košta ‘samo’ 320 eura

Pjesma ”Garage Palace” jedna je od 14 bonus numera.

Voland Le Mat: Nigredo

Godinu dana od izlaska posljednjeg singla ”Nije fer”, zagrebački kantautorski sastav Voland Le Mat predstavlja novu pjesmu ”Nigredo”.

Svoj stil nazivaju eklektičnim (spajanje i miješanje raznih stilova ili “posuđivanje” elemenata jednog umjetničkog pravca u drugim pravcima), a prema riječima Momira Oljače, autora glazbe, teksta i aranžmana, Nigredo se naslanja i prirodno nadovezuje na prethodni singl ”Nije fer” i to ovako objašnjava:

Te su dvije pjesme toliko intimno povezane da se može govoriti i o jednoj pjesmi u dva dijela ili o svojevrsnoj duologiji. Što se tiče imena, Nigredo bi bilo najjednostavnije prevesti kao ‘tamna noć duše’.