Mantra, Rockmark 2019, foto Darko Marić

Tvrdokorna metal rock Manntra uspješno svladala prvi akustik izazov

Koncerti Muzika - regija Show Time

Rockmarkov Afterwork acoustic u petak 4. 10. ugostio je Manntru, hard rock / metal / industirial, ili kako oni kažu balkan rock bend zbog folklornih elemenata koje koriste u svojim pjesmama.

Grupa je formirana 2011. u Umagu i objavila je četiri albuma, Horizon (2012), Venera (2015), Meridian (2017) i Oyka (2019).

Suradnja sa znamenitom berlinskom metal grupom In Extremo lansirala ih je i na strana tržišta gdje im je kalendar dobro bukiran, dok 22. 11. nastupaju i u zagrebačkom Domu sportova na Pozitivnom koncertu. Tim povodom našli su se i u Rockmarkovoj glazbenoj knjižari.

Manntru odlikuje žestina, kako i priliči punokrvnom hard bendu, a nikada još nisu nastupali u tihom akustičnom izdanju i tako intimnom prostoru, kakav je minijaturni Rockmark. No, i u toj formi više nego dobro su zvučali, što im je publika potvrdila pjevajući s njima. U pola sata prezentirali su i novije pjesme s albuma ‘’Oyka’’, a našao se tu za kraj i njihov prvjenac “Kiša” koji ih je lansirao između ostalog i vizualno odličnim spotom.

Ipak nekako uši para tanašan poetski (tekstualni) izričaj, senzibilitet, pa sam dojma da bolji su na njemačkom. Ne razumijem o čemu pjevaju, ali vokal i glazba itekako prolaze.

Tekst i foto: Darko Marić