street fest

Poziv za nastup na Festivalu ulične umjetnosti u Sarajevu

Metropol Samo urbano

Organizator sarajevskog Festivala ulične umjetnosti poziva performere da se prijave za nastup na 3. izdanju festivala koji će se održati od 7. do 9. jula 2017. na različitim lokacijama u gradu.

FUU je festival ulične umjetnosti ili umjetnosti na ulici, koji je interdisciplinaran i multimedijalan. FUU svakog dana predstavlja desetak različitih događaja i akcija, od teatra do koncerata, instalacija, performansa, paralelno se rade radovi arhitekata, slikara, dizajnera po cijelom gradu. Pozornica su ulice, trgovi, parkovi, prolazi, i niz drugih otvorenih ili poluotvorenih prostora u gradu.

festival ulicne umjetnosti

Propozicije

Pravo prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umjetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. Na Festival su dobrodošli/e scenski umjetnici/e iz svih umjetničkih ili izvođačkih polja.

U skladu sa potrebama umjetnika/ca kao i mogućnostima Festivala ulične umjetnosti, nudimo više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje:
• Učesnici/e sa pokrivenim troškovima puta, smeštaja i honorara po ugovoru. U ovoj kategoriji će biti odabrano pet učesnika/ca.
• Učesnici/e sa samo pokrivenim troškovima smještaja.
• Učesnici/e bez pokrivenih troškova, oni kojima će biti obezbjeđeno mesto za nastup

Uslovi za prijavu

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dvije fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1 MB) kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa YouTubea ili sličnih online platformi) i kratku biografiju učesnika/ce, grupe ili trupe

Prijave za konkurs poslati najkasnije do 15. maja 2017. i rezultati će biti poznati 1. juna. Svi umjetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na Festivalu će biti lično obavješteni.

Prijave slati na e-mail info@fuu.ba.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na stranici Festivala ulične umjetnosti: www.fuu.ba, te na Facebook stranici Festivala.

Učesnici/e koji budu odabrani/e putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umjetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.

cest is the best