Funkerman

Funkerman i Freemasons na desetom Demofestu

Muzika BiH Show Time

Demofest 2017 proširuje žanrovske granice, pa će udovoljiti i ljubiteljima elektronske muzike: internacionalna DJ zvijezda Funkerman iz Holandije i poznati britanski DJ tandem Freemasons nova su imena desetog banjalučkog festivala demo bendova.

Pravim imenom Ardie van Beek, Funkerman je deep house, house i tech house DJ i producent, koji zajedno sa kolegom Fedde Le Grandom i producentom Rafom Jansenom vodi izdavačku kuću “Flamingo Recordings”. Takođe je osnivač izdavačke kuće “Can You Feel It Records”

Funkerman je objavio jedan album, “House for All”, 2010. godine te preko 40 singlova i EP izdanja, kao i preko 40 remiksa, a s hitovima “Put Your Hands Up For Detroit”, “The Creeps”, “Speed Up” i “3 Minutes To Explain” postao je međunarodna zvijezda.

Freemasons su DJ duo iz Brightona, koji čine producenti Russell Small i James Wiltshire, a uglavnom su u žanrovima house, dance, funky house i disco house ritmova. Njihov mix hitova “This Time Baby” (Jackie Moore, 1979.) i “When the Heartache Is Over” (Tina Turner, 2000.)  postao je međunarodni klupski adut “Love On My Mind” i od tog trenutka njihova karijera kreće ulaznom putanjom, u kojoj su do sada izdali četiri albuma i niz singlova, od kojih je većina završila u vrhovima internacionalnih dance top-lista.

Freemasons su poznati kao majstori remiksa pa su se njihove verzije našle na mnogim singlovima slavnih muzičara, među kojima su Jamiroquai, Faith Evans, Beyonce, Fat Boy Slim, Kelly Rowland, Kylie Minogue, Moby, George Michael, Adele, Depeche Mode i mnogi drugi.

Funkerman će u Banja Luci nastupiti 20. jula, prve festivalske večeri, dok će se Freemasons na binu Demofesta popeti 21. 7.

Organizatori podsjećaju da je još uvijek otvoren konkurs za takmičarske bendove desetog Demofesta na koji se mogu prijaviti svi bendovi iz ex-Yu, a svi detalji se mogu naći na zvaničnom sajtu festivala na adresi www.demofest.org.

Ovogodišnji Demofest će se prirediti od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.