Meri Cetinić, Maja Blagdan

Best of kolekcije Maje Blagdan i Meri Cetinić

Muzika - regija Show Time

Croatia Records, izdavačka kuća s najvećom arhivom ‘vječnih pjesama’ bivše države, na tržište je pustila dvije ”Best of” kolekcije.

Na jednoj je to izbor najboljih izvedbi Maje Blagdan, odnosno njenih 19 velikih hitova, većinom nastalih s kompozitorom Zrinkom Tutićem, među kojima su ”Sveta ljubav” (4. mjesto na Eurosongu ’96. u Oslu), ”Jedini moj”, ”Za nas”, ”Marin” i ”Samo jedan život imam”.

Maja Blagdan je karijeru započela kao pjevačica kultne grupe Stijene od 1986. do 1990. godine, pa počinje solistički rad u suradnji s čuvenim Zrinkom Tutićem. Taj će spoj već na samom početku, 1992. godine, uroditi vrhunskim rezultatom, pjesmom “Santa Maria”, pa slijede nagrade Porin (1994. i ’97.) i prestižna “Zlatna ptica” za 100.000 prodanih CD-a.

Popis izdanja naše čuvene pjevačice Meri Cetinić je na svojoj “The Best of Collection” također predstavljena s 19 pjesama, među kojima su ”Mornareva žena”, ”Potraži me u predgrađu”, ”Čet’ri stađuna”, ”U prolazu”, ”Gorka rijeka” (s Tomislavom Ivčićem), kao i neke sjajne novije interpretacije, poput verzije ”U samoći prolazi mi vrime”, koju je snimila sa splitskim jazz sastavom Black Coffee.

Kao bonus, na kompilaciju su uvrštene i dvije pjesme kultne grupe More čija je Meri bila suosnivačica, a to su ”Samo simpatija” i ”More”, koje i danas traju, više od 40 godina od njihovog nastanka.