FM Project

F.M. – novi glam rock projekt u Mostaru

Muzika BiH Show Time

F.M. Project je samostalno muzičko ostvarenje koje je mostarski muzičar i gitarista Feđa Ibrulj pod ovim nazivom započeo 2015. godine, nakon dvadesetogodišnjeg staža u nekoliko lokalnih cover i autorskih bendova.

Feđa je gitaru počeo učiti kao šestogodišnjak i sviranje je usavršavao u Muzičkoj školi u Mostaru, a scensko iskustvo sticao od 1995. do ’98. u cover rock grupi Kreativni nered.

Ozbiljnija njegova faza započinje 2009. u heavy/power metal grupi Maska, u kojoj svira solo gitaru, pjeva i piše pjesme, a 2011. se priključuje sastavu simpatičnog naziva KoSuOvi, još jednom autorskom bendu malo lakšeg pop i rock stila, u kojem ima istu ulogu kao u prethodnom.

AMUS logo

Izdavanjem samostalnog singla “Svjetla nebeska“, u julu 2015. godine, Feđa napokon otvara svoje najambicioznije poglavlje nazvano F.M. Project.

Stilska orijentacija je opet novi pomak – glam rock – i trenutno Feđa priprema svoj prvi samostalni, tipični gitarski rock album sa 10 autorskih pjesama, u kojima, očekivano, pjeva i svira gitare.

Čemu se možemo nadati na albumu dovoljno govori prvi singl.