Slow Motion Suicide, live

Slow Motion Suicide, bend izabran za Exit i Demofest

Muzika - regija Show Time

Slow Motion Suicide jedno je od najvećih rock osvježenja na hrvatskoj sceni, a iako formirani 2013., prvi studijski album su objavili krajem prošle godine i vrijeme sazrijevanja zaokružuje njihovo uvrštavanje na dva velika festivala, Demofest i Exit..

Pomalo sumorno ime benda, zapravo, nije tako crno i kako njegovi članovi objašnjavaju, ”dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a da nam ne smeta ili to ne primjećujemo poput junk fooda nakon mamurluka, duhovitih prelijepih žena, cigarete poslije seksa, grižnja savjesti ili lijenost u nedjeljno popodne”.

Postavu čini četvorka koja se predstavlja pseudo imenima: Nicky Ingram (gitare, vokali), Mark Leossa (gitare), Anna Smith (bass) i Iggy Krutz (bubnjevi).

U Hrvatskoj su već imali nekoliko vrlo zapaženih nastupa, u zagrebačkoj Tvornici kulture početkom godine, na nedavnom IN Music festivalu, kao i svirku u ulozi predgrupe na koncertu poznatih francuskih novovalaca Nouvelle Vague, u klubu Boogaloo, 23. 6.

Vrijeme je da se sad nametnu i regionu, a potencijal su im prepoznali organizatori Exita, koji su Slow Motion Suicide pozvali da ovog vikenda sviraju u programu Play&Exit, te žiri banjalučkog Demofesta, izabravši ih za ovogodišnju selekciju, na festivalu koji počinje za petnaestak dana.

Foto: Filip Bušić