Mašinko, Vatra i Letu štuke: foto story sa Žuja turneje

Muzika - regija

Žujina turneja minulog vikenda, 13. i 14. 5. u Zagrebu – toplo vrijeme, hladno pivo i pozornica koja će ugostiti zanimljive bendove povod je za okupljanje svih generacija.

Taman kada se u petak 13. zabava trebala zahuktati a Dino Dvornik Tribute Bend završavao svirku, podigao se vjetar, prolile se kapljice kiše i kad su Jurica Pađen i Aerodrom zauzeli mjesto na natkrivenom stageu, livada se ispraznila uz nešto izuzetaka ispod raširenih suncobrana.

Subota 14. vremenski bolja i opet sve generacije okupljene. Nezahvalna uloga otvaranja programa, a sunce je još bilo visoko, pripala je zagrebačkom punk rock bendu Mašinko. Nakon prvih žustrih taktova pokazalo se da punk is not dead. Fanovi benda u sve većem broju ispunjavali su prostor ispred benda. Svakom izvedbom postajali sve razdraganiji i razuzdaniji odgovarajući na energičnu izvedbu Mašinka i njegovu uličnu, urbanu i aktualnu poetiku.

Nakon Mašinka pozornica je pripala Vatri. Krenuli su Tremolom… Publika ispred pozornice promjenila se, a gužva se povećavala uz svaku izvedbu. Svejedno, izvodeći novonastale stvari ili one već poznate Vatra uživa u ovoj igri. Bez kalkulacija. Igraju na pobjedu, bez obzira na teren. Publika to prepoznaje i te emocije djeli s njima. Svaki njihov nastup, svaki put bolji je doživljaj.

Kraj večeri pripao je sarajevskom rock bendu Letu Štuke. Koliko dobro su sjeli publici potvrdio je i poziv na bis.

Tekst i foto: Darko Marić