OK Fest karavan i KKN u Banja Luci

Muzika BiH Show Time

Nakon Tjentišta, Trebinja i Zvornika, OK Fest karavan danas i sutra boravi u Banja Luci, a putovanje nastavlja iduće sedmice u Bosanskoj Gradiški, te do kraja godine u Tuzli, Zenici, Sarajevu i Mostaru.

Mobilni program OK Festa danas (10. novembra)  u banjalučkom Peckham pubu otvara promocija knjige Branka Rosića “Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“. Riječ je o drugom romanu beogradskog pisca i novinara u kojem se bavi cijenom slave i korupcije. Zanimljivo je da je Rosić svirao kultnom punk bendu Urbana gerila, a kasnije i u elektro grupi Berliner strasse, dok je u njegovom bogatom publicističkom opusu i sudjelovanje u pisanju Leksikona Yu mitologije.

U večernjem programu od 20 sati u Kulturnom centru Banski dvor unplugged koncert će održati grupa Kanda, Kodža i Nebojša, u programu nkoji je s akustičnim gitarama bitno drugačiji od njihove prepoznatljive žestoke svirke.

Obzirom na ograničeni broj mjesta, za one koji nisu uspjeli pribaviti besplatne ulaznice, kao i za publiku iz cijele regije, OK Fest je najavio live stream koncerta na zvaničnoj Facebook stranici festivala, kao i na svom YouTube kanalu.

Sutra (11. Novembra) u Klubu studenata Banja Luka će biti otvorena izložba “OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića, dok će u večernjem programu

Program se nastavlja u Banskom dvoru, gdje će biti održana projekcija filma “Tusta“ reditelja Andreja Korovljeva (18 sati) i projekcija dokumentarca sa elementima igranog filma “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“ reditelja Mladena Matičevića (20 sati), uz besplatan ulaz, ali sa ograničenim brojem mjesta.

Iduće sedmice, 19. I 20. novembra, OK Fest karavan stiže u Bosansku Gradišku sa istim programima fotoizložbe i filmskih projekcija, uz novi koncertni događaj, nastup Palladio String Quarteta.

Naslovna fotografija: Kralj Čačka u programu OK Fest karavana u Trebinju