Izdvajamo nove singlove: povratak Daleke obale, The Sheivers, Massne Bassne, Heide šeće psa

Muzika - regija Muzika BiH Nova ploča Show Time

Legendarna Daleka obala s novim pjevačem i starim sviračima ponovo je na sceni, što će za mnoge biti vijest dana, a u novostima imamo i novu pjesmu The Shejversa, premijeru novog beogradskog benda i singl koji najavljuje debi album zagrebačke grupe Heidi šeće psa.

Pjesmu “Od tebe ća” komponirao je Zoran Ukić, tekst potpisuju Zoran Ševerdija, Zoran Ukić i Boris Hrepić, dok je za aranžman zaslužna cijela postava benda koju uz Ukića (bubnjevi) i Hrepića (bas) čine Jadran Vušković (gitara) i Jakša Jordes (vokal). Uz blagoslov originalnog pjevača Marijana Bana, ova postava će ubuduće nastupati pod imenom Daleka obala.

Na snimanju pjesme u studiju, Dalekoj obali pridružili su se Leo Anđelković na bubnju i Silvije Varga na električnoj gitari.

Brijačka vremena zaslužuju i ”Brijačku” pjesmu.

Ovo je priča jedne mladosti / Prijedor sredina devedesetih / Prvi bendovi, prve ljubavi, vječno prazni džepovi, pjeva prijedorska rock grupa The Shejvers u četvrtom singlu koji je uvod u njihov debi album.

Massne Bassne su indie-surf trio iz Beograda nastao krajem prošle godine. Pjesma ”izgubljeni” je njihov prvi singl, a zanimljivo je da zvuk benda čine gitara, bubanj i saksofon, pa zbog toga što nemaju bas gitaru slijedi Bassne u nazivu grupe.

Bend Heidi šeće psa, tri godine nakon osnutka benda neobičnog imena, najavljuje prvi album čiji izlazak je planiran za kraj ove turbulentne 2020. Nova najava je plesna pjesma ”Probudi me“, djelo stalnog autora i osnivača benda Hrvoja Borošića, a u njenoj kreaciji sudjelovao je producent Luka Tralić iz Elementala.

Uz brojeve ‘Probudi me’, ‘Još sam tu’, ‘Reći ćeš mi sutra’, ‘Vuk’, ‘Njegova mačka’, ‘Uzalud’, ‘Avantura’, ‘Uzbudljivo i sjajno’ i ‘Grad’, prvijenac će imati još nekoliko novih neotkrivenih pjesama.