Planet Cream – Poslastica iz radionice rock veterana Vedrana Božića

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Pet godina nakon što su Vedran Božić & Rock Masters ljubiteljima rock klasika priredili sjajno CD/DVD izdanje ”Planet Hendrix”, ista je ekipa pod etiketom Croatia Recordsa servirala novu iznimnu poslasticu – ”Planet Cream”, opet kao CD/DVD izdanje.

Jedan od naših najboljih rock gitarista, Vedran Božić, i njegov Rock Masters (basista i prateći vokal Tomas Krkač i bubnjar Slavko Pintarić – Pišta) odsvirali su, u septembru 2013. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, koncert posvećen Jimiju Hendrixu i snimak koji je sadržavao 21 njegov klasik izdala je Croatia Records dvije godine poslije pod nazivom ”Planet Hendrix”.

Novi koncert, u istom prostoru 28. 11. 2018., Božić i Rock Masters posvetili su Creamu, prvoj svjetskoj rock supergrupi koju su u Londonu 1966. formirali basista Jack Bruce, gitarista Eric Clapton i bubnjar Ginger Baker. Na njihova četiri albuma objavljena do 1969. zabilježen je niz brojeva svrstanih među najveća djela rocka, kao White Room, Crossroads, I Feel Free, I’m so Glad, Rollin’ and Tumblin’i Sunshine of Your Love.

Sve njih, i još 13 naslova, tonski i filmski zabilježili su Vedran Božić & Rock Masters, koji su ovaj put činili basista/pjevač Tomas Krkač i Adonis Dokuzović za bubnjevima, a kao gost im se u tri blues standarda pridružio poznati usni harmonikaš Tomislav Goluban.

Zanimljiv je i izbor pjesama za set listu koncerta u Vintage Industrial baru, u koji je Vedran Božić uvrstio čak šest naslova sa onovremeno nepravedno zapostavljenog drugog albuma Creama, ”Disraeli Gears”, za koji je Eric Clapton rekao kako je njihov najbolji LP.

Jasno je da Rock Masters nisu cover bend i da njihova iščitavanja Hendrixa i grupe Cream nisu samo dragocjen dokument nekih važnih trenutaka u rocku, već imaju estetski standard na svjetskoj razini, što novo CD i DVD izdanje čini istinskom poslasticom.

Budući da su Vedran Božić & Rock Masters izvodili i druge specijale, među kojima je opus The Rolling Stonesa, nadati se možemo novim izdanjima ove izvrsne ekipe.