OK Fest

Exit ipak otkazan… Seasplash počinje 16. jula… OK Fest nastavlja s pripremama

Koncerti Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Danas, 14. 7., zvanično je objavljeno – Exit se otkazuje za ovu godinu.

U prethodnoj objavi organizatori Exita su izrazili spremnost da festival održe  čak i sa 90 % smanjenog kapaciteta. Međutim, obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, donešena je odluka o konačnom otkazivanju ovogodišnjeg izdanja novosadskog festivala.

Okolnosti su, zapravo, puno kompleksnije. Ako se uzmu u obzir svi faktori, od line-upa koji je i dalje bio vrlo ambiciozan (čitaj: preskup za drastično smanjenje publike), do trenutnih društvenih okolnosti u Srbiji i različitih karantinsko-samoizolacijskih mjera na skoro svim granicama, odluka o otkazivanju Exita čini se očekivanom i razumnom.

Da drugi korona val, intenzivniji od ranog, ne mora biti presudan pokazuje i činjenica da će se na lokaciji Martinska u Šibeniku održati šest festivala, a prvi od njih je Seasplash koji počinje u četvrtak 16. jula/srpnja, što je potvrđeno jučer na konferenciji za novinare ispred kluba Azimut u Šibeniku.

Organizatori OK Festa na Tjentištu trenutno nemaju ni jedan razlog da ne nastave sa intenzivnim pripremama za priređivanje festivala od 14. do 16. 8.

Uz to, vrlo bitno je da su granice BiH otvorene za državljane Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a svi izvođači, pored domaćih, stižu iz ovih zemalja.