Picnic Galactic – prvi postkorona festival kao generalna proba za buduće događaje

Koncerti Muzika - regija Show Time

Sada već konkretno možemo s optimiznom govoriti o buđenju koncertne i festivalske sezone kod nas, uz detalje kako bi to moglo izgledati dok pandemija posve ne prestane.

Picnic Galactic, naziv je open air festivala održanog u petak, 29. 05. na parkiralištu Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu. Karakter festivala je humanitaran, a prihod od prodje karata će biti doniran Crvenom križu Velike Gorice.

Na festival se dolazilo vozilima. Kamera na ulaznoj rampi očitavala je broj tablica prijavljenog vozila u kojem je moglo biti do četiri osobe, podigla se rampa, a svako drugo parkirno mjesto bilo je namijenjeno vozilu i onima koji su u njemu. Na taj način osiguran je dovoljan razmak između pojedinih grupa posjetitelja. Naravno, bilo je tu ljubazno i profesionalno osoblje organizatora, pa je ova novina funkcionirala besprijekorno.

Discohernia je opočela ovaj, jedan od prvih glazbenih događaja od početka koronakrize. Bend svira ‘iščašenu’ psihodeličnu plesnu glazbu, noise, uz žestoku ritam sekciju. Savršeno za atmosferu i zagrijavanje publike disciplinirano locirane oko svojih automobila.

Nakon njih na scenu izlazi Kawasaki 3p. Band koji mi nije legao do časa kad su istrčali, al’ doslovno istrčali na scenu, desila se pomutnja na pozornici, pomutnja u mojoj glavi, pomutnja ispod pozornice, u publici i od tad… meni su fantastični.

Iako na ovoj sceni nije bilo mjesta za rastrčavanje, ni publike ispod pozornice, njihova silovita energija, kako u klubovima, tako i na ovom parkingu, magično djeluje na posjetitelje i polako, trebalo je 2-3 pjesme, da publika oprezno izmili od svojih limenih ljubimaca prema sceni. Naravno, još uvijek pazeći na distancu. I onda se zaplesalo i zapjevalo, uz bučno odobravanje sirenama iz automobila. Kawasaki 3p surova su razmjena energije s publikom lak i ograničanim uvjetima.

Kawasaki 3p, u prvom planu Tomislav Vukelic Tomfa vokal i Toni Babarovic Babke gitara

ABOP (After je bolji od partyja) je zagrebački audiovizualni band koji uživo izvodi elektronsku glazbu. Umjesto Dj-a – vrhunski glazbenici poznatih bandova. Specifičnost banda su dva bubnjara. Glazba je to koja pokreće, house, tecno, rave, trance, breakbeat. I nakon sat vremena nastupa, publika traži još.

Eto, već sliči normalnom koncertu.

Zabilježio i snimio: Darko Marić

 

1 razmišljanje na “Picnic Galactic – prvi postkorona festival kao generalna proba za buduće događaje

Komentari su zatvoreni.