Novi singlovi – Starbridge, Buđenje, Justin’s Johnson, Tam, Kids From The Sky

Muzika - regija Muzika BiH Nova ploča Show Time

Nadajući se i fizičkom izdanju njihovog prvog istoimenog albuma, objavljenog prije nekoliko mjeseci u digitalnom formatu, od sarajevske grupe Starbridge dobili smo novih nekoliko minuta čiste metal rock energije. U obradi tradicionala ”Jovano, Jovanke”, četvorki (Dejana Hršum – vokal, Daniel Grahovac – gitara, Ivan Grizelj – bas i Dragan Grahovac – bubnjevi) priključio se na harmonici Nenad Ćuskić, što pjesmu čini raskošnijom, a ovaj muzičar je time postao i novi član grupe Starbridge, u ulozi klavijaturiste.

Budu li se pridržavali dinamike otkako objavljuju pod etiketom Croatia Recordsa, zagrebačko Buđenje možda bi ove godine moglo početi rad na novom albumu, nasljedniku zapaženog ”Samo ti, samo ja” iz 2018. Za održavanje kondicije i kontakta sa fanovima, bend je tokom prinudne pauze uradio prilagođenu verziju balade ”Ronim na dah”, koju su sa režiserom Antom Gusićem i snimateljem Tomislavom Povićem snimali na distanci 200 km jedan od drugoga na plažama u okolici Omiša, Paga i Jaruna.

Splitski swing-ska-punk bend Justin’s Johnson, nakon dva studijska izdanja, singlom “Noi duri”, najavljuju svoje novo kreativno razdoblje. Autori pjesme su talijanski kompozitori Fred BuscaglioneiLeo Chiosso, a u originalu je prvi put predstavljena u istoimenom talijanskom filmu iz 1960. Justinsi su novu, moderniju verziju snimili u svom aranžmanu, potpisujući i koautorstvo teksta. Ovaj cover je samo zagrijavanje za novi album i turneju koju bend planira za kraj ljeta ili početak jeseni.

Kids From the Sky je alternativni electro pop band iz Križevaca. Premijeru su imali 2017. godine s pjesmom ‘Another World’, a sada predstavljaju novi broj ‘Zrak’ kao prvo od četiri poglavlja povezane glazbene priče, čiji nastavci slijede u skorijoj budućnosti.

Iza imena Tam krije se beogradska autorica Tamara Popović i do sada je predstavila tri autorske pjesme, pri čemu se posebno istaknuo singl “Na holdu“. Nakon objave u digitalnom obliku i radijskom eteru, pjesma je dobila i animirani lyric video, te je prvo izdanje za Universal Music Serbia, čime se početkom ove godine pridružila Universal Music Group kolektivu, što bi za Tam trebala biti velika odskočna daska.