Rundek & Ekipa: Ne negdje duboko u snu, nego sad i tu… Sjajna nova pjesma!

Muzika - regija Nova ploča Show Time

Darko Rundek & Ekipa su danas objavili novi broj ”Tko su svi ti ljudi” i to je ta prava pjesma kakve očekujemo kao umjetnički odjek svakog velikog izazovnog trenutka, kakva je trenutna pandemija.

U tzv. karantenskim reakcijama muzičara na zdravstvenu (a još više emotivnu) krizu kroz koju prolazi svijet, naslušali smo se puno pjesama obilježenih optimizmom i nadom, što je očekivana i dakako dobrodošla ‘pilula’ za vrijeme koje je još jednom potvrdilo koliko je muzika dragocjena.

Sada je na redu druga razina umjetničkog odjeka.

Dobili smo je u novoj pjesmi Darka Rundeka & Ekipe, ”Tko su svi ti ljudi”. Čak da su ranije nastali stihovi vijci su zapeli u stroju / ceste su promijenile smjer / brojke su nestale u zbroju / moja riječ više znači uz tvoju riječ, njihov eteričan smisao, dograđen melodijom između snenog i razdraganog raspoloženja, pripada upravo ovom, sad i tu, trenutku. I to u veličanstvenom izrazu.

Prethodnu pjesmu Ekipe, ”Unutarnji glas”, koja se pojavila početkom prošlog mjeseca, zajednički su kreirali Darko Rundek i Roko Crnić, na stihove potonjeg i s Rundekovim aranžmanom, dok je ”Tko su svi ti ljudi” poetski opet uobličio Crnić, a muziku komponirao zajedno sa Silviom Bočićem i aranžman kolektivno uradila Ekipa.

Ne spominjemo to zbog uobičajenog navođenja ”credits list”, nego kao potvrdu fantastičnog kreativnog potencijala cijele Ekipe, a ne samo njihovog karizmatičnog lidera, što pomiješanom veteransko-mladalačkom bendu daje jedinstvenu notu.