Zašto Charlie Watts nema komplet bubnjeva u svom domu?

Ludometar Muzika - svijet Show Time Zanimljivo

Cijeli svijet je sa simpatijama gledao kako Charlie svira “zračne bubnjeve” u izvedbi Rolling Stonesa u One World projektu ovog vikenda, a malo ljudi zna da postoji valjan razlog zašto on nije imao pravi set.

Svijet je bio oduševljen da su se i The Rolling Stones odazvali na dobrotvornu akciju koju je Lady Gaga organizirala u suradnji s Global Citizenom i Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts su, nastupajući pojedinačno iz svojih domova u koje smo sada slobodno mogli kročiti i četvorka je, povezana putem web kamere, izvela klasik iz 1969. godine ”You Can’t Always Get What You Want”.

Fanove je istinski zabavilo da je Charlie Watts koristio kofer i naslonjač na stolici da “udara” svoj dio pjesme – ”svirajući” na unaprijed snimljeni track drum.

“Charlie Watts s veseljem svira zračne bubnjeve i takav sadržaj nam treba”, jedan od brojnih komentara je na društvenim mrežama, ali neki su se pitali i zašto legendarni bubnjar ne koristi prave bubnjeve. “Jako uživam u tome što je Charlie Watts cijeli život proveo kao bubnjar za The Rolling Stones i očito nema bubanj u svojoj kući”.

Međutim, postoji razlog zašto Charlie ne bubnja kod kuće – njegova supruga ne voli buku, pa on može svirati bubnjeve samo kad je na turneji, piše Radiox.co.uk.

Britanski portal podsjeća da je 1989. godine Charlie u intervjuu objasnio svoje nevolje: ”Zbog onoga što radim ne mogu svirati bubnjeve kod kuće, pa da bih svirao bubnjeve moram ići na put, a da bih mogao ići na put, moram napustiti dom i to je poput užasno začaranog kruga koji je oduvijek bio moj život. Ne volim život s koferima. Mrzim biti daleko od kuće. Uvijek radim turneje misleći da su posljednje i na kraju njih uvijek napustim bend”.